yt_logo fb_logo instagram_logo

POGOSTA VPRAŠANJA

Obstaja več tehnik, ki jih delam – znotraj tehnik pa zelo rada mešam stile. Od modernih do retro ali bolj umirjenih kombinacij- odvisno od portreiranca in mojega vtisa o njem. Trenutno od tehnik lahko naročite SKETCH – SVINČNIK - BARVE ALI MODERNO(kombinacija digitalne in klasične tehnike).

Razlika med tehnikam je v času nastajanja in poudarkih. Sketch je nekoliko bolj skiciozen in lahkoten, medtem ko so barve ali svinčnik precej bolj detaljne. Razlika med tehnikam ni v kakovosti izvedbe. Določene tehnike enostavno potrebujejo več časa za nastanek in so zato tudi nekoliko dražje. Za najboljši rezultat pri izbiri tehnike vam lahko svetujem tudi sama enkrat ko vidim fotografije in izvem več o osebi in namenu same slike.

Razlika med fotografijo in portretom je velika. Vendar ne za ceno podobnosti. Sama rada rečem, da dober portret mora biti naša popolna podoba in hkrati zrcalo naše osebnosti. Zato je razlika od klasične fotografije do portreta velika. Da čim lažje dobim občutek o osebi je zelo zaželjeno, da mi pošljete tudi nekaj več fotografij portretiranca/portretirancev. S tem namenom pa sem pripravila tudi kratek vprašalnik o osebi, kateri je portret namenjen.

Za izdelavo portreta potrebujemo nekaj več fotografij, saj sama preden se lotim dela na sliki, analiziram podobo osebe z majhnimi skicami, da najdem glavne in najpomembnejše obrazne poteze portretirane osebe. Glavna(referenčna slika za portret) pa je zaželjeno, da je v čim večji resoluciji (vsaj 1mb) in da je na njej obraz lepo razviden. To pomeni, da fotografija ni vzeta iz socialnih omrežij ali prepošiljana po slednjih. Priporočam pa (sploh v primeru družinskih slik) osebno srečanje v mojem studiu kjer fotografije naredim sama. Če nimate dobrih fotografij zelo priporočam, da preberete tudi o darilnih bonih.

To je sicer odvisno od velikosti slike in št. oseb na njej. Za lažjo predstavo pa portret ene osebe velikosti a4 nastaja vsaj 3-4 dni. Večji formati (40*50) 2-3 osebe pa cca. 20-25dni.

Lahko. Vse slike prejmete v tulcih, v primeru da bi pa poleg slike želeli tudi okvir, pa priporočam osebni prevzem- je p možno tudi poštno pošiljanje.

Dolores art studio se nahaja v Celju- nova vas (4min stran od izhoda AC – Celje center). V primeru da bi se radi zglasili osebno me prosim predhodno kontaktirajte po telefonu.

Po dogovoru- V primeru da bi se radi do mene osebno zglasili priporočam, da se slišimo po gsmu in dogovorimo za termin srečanja.

Lahko. V tem primeru vam sama izberem glede na sliko tudi okvir. Zaželjeno (ni pa nujno) da mi morda pošljete kakšno fotografijo notranjega prostora kjer menite, da se bo slika nahajala, da se lahko prilagodimo tudi prostoru.
Kar priporočam pri okvirjanju je da se organizira osebni prevzem. Pošiljanje okvirjev po pošti je nekoliko rizično.

Za portret je dobro, da si vzamete čas. Namreč nekaj časa je potrebnega, da se ustvari dobra komunikacija, pridobijo vse potrebne informacije in fotografije , ter ustvari popolna kompozicija.
V praksi ponavadi že samo to vzame dober teden časa(odvisno od kompleksnosti). Sam izris slike pa je odvisen od velikosti, tehnike in števila oseb na portretu. Za lažjo predstavo a4 format/1 oseba za nastanek potrebuje vsaj 3-4dni risanja.
Nato sledi prevzem in dogovor o slednjem, kar ponavadi traja 1-2 dni.

V primeru, da se zanimate za manjši format(1-2osebe) me prosim kontaktirajte- možnost izdelave je v tem primeru odvisna od zasedenosti terminov.
V primeru, da je vaša želja v tem terminu večji portret/več oseb , pa to žal ni izvedljivo. Vas pa vabim, da si preberete spodnje vprašanje, ki ponuja izvirno rešitev v obliki drugačnega darilnega bona.

KONTAKT IN POVPRAŠEVANJE

Dolores Ponoš

Ulica mesta grevenbroich 13

3000 Celje