yt_logo fb_logo instagram_logo
Dolores

KDO SEM

Že od prvega stika s svinčnikom in prve resnejše risbe, ki sem jo ustvarila, sem vedela, da bo moj poklic v življenju povezan z umetnostjo. Tematika, ki me je od nekdaj najbolj privlačila so bili portreti in prav v slednjih sem našla svoj smisel in poklic. Od prvih začetkov pa do sedaj sem svoja ustvarjanja precej razširila. Poleg portretov delam tudi ilustracije in kolekcije za podjetja/posameznike. Zelo rada se lotim tudi risanja na ulici ali ustvarjanja v živo na kakšnih dogodkih.

Ker mi moja kreativna žilica ne pusti veliko miru, sem svoja ustvarjanja ponesla v različne smeri in se tudi nekoliko modernizirala z digitalnim ustvarjanjem. Namreč vedno sem verjela, da umetnost mora biti za ljudi in polepšati vsakdanjik s svojim obstojem, verjamem da z novimi mediji je ta prenos še toliko bolj mogoč.

KAJ POČNEM

Rada se označujem kot portretistka, ampak ker vedno iščem nekaj novega in se trudim ustvarjat v čim širšem spektru in žanru. Zato je verjetno boljša oznaka- umetnica. S samim risanjem se srečujem že od najstniških let. Tisto, kar me je najbolj pritegnilo pa so portreti, kljub temu pa rada raziskujem tudi druge žanre.

Ustvarjanje predstavljala mojo največjo strast in nadvse sem srečna, da sem to strast spremenila tudi v svoj poklic.

SODELOVANJA

KONTAKT IN POVPRAŠEVANJE

Dolores Ponoš

Ulica mesta grevenbroich 13

3000 Celje